Raad van Toezicht

Rob Jongbloed - Voorzitter

“Na mijn studie geneeskunde heb ik enkele jaren in Nederlandse ziekenhuizen gewerkt en heb ik 2 jaar in Niger als arts voor ‘moeder & kindzorg’ gewerkt. Na terugkeer in Nederland heb ik de huisartsenopleiding gedaan. Vijftien jaar heb ik vervolgens als huisarts in de kop van Noord Holland gewerkt. In 2012 ben in geswitcht naar de verstandelijk gehandicapten zorg. In 2015 heb ik de specialisatie tot Arts voor Verstandelijk Gehandicapten afgerond en ben ik fulltime werkzaam voor de Raphaëlstichting.”

“De reden om me in te willen zetten voor de stichting is drieledig. Ten eerste vind ik dat ouders van een kind met een meervoudige beperking moeten kunnen bepalen op welke manier hun kind de schoolperiode doorbrengt. Ten tweede merk ik dagelijks dat kinderen met een handicap te weinig gestimuleerd worden om zich optimaal te ontplooien. Een werkwijze zoals Stichting KOOS dat voor staat, biedt de mogelijkheid te ontdekken wat een meervoudig gehandicapt kind in zich heeft. Ten derde denk ik dat alle kinderen bijzonder zijn! Het (leren) omgaan van kinderen op een reguliere school met kinderen met een beperking creëert een win-win situatie. Kinderen met een beperking worden niet afgezonderd, voelen zich niet (meer) buitengesloten. De reguliere schoolkinderen leren van de omgang met de gehandicapte kinderen en gaan dat hopelijk als vanzelfsprekend beschouwen.
De samenleving wordt zo een stuk vrolijker!”

Alt Text

Friso Teerink - Toezichthouder

“Als toezichthouder van de Stichting KOOS onderschrijf ik van harte de missie van de stichting.

Ik kan met mijn ervaring als bestuurder en toezichthouder een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen. Met name de kleinschaligheid en de integratie met het reguliere onderwijs spreken mij enorm aan.”

Alt Text

Er zijn twee vacatures beschikbaar. Bekijk vacatures >